Informatie over minilessen

Afgelopen week hebben de rectoren van de VO scholen in Zutphen opnieuw gekeken op welke wijze de huidige klas-6/groep-8 leerlingen zo goed mogelijk kennis kunnen laten maken met de VO scholen in Zutphen. Eerder was al besloten dat de leerlingen de open dagen alleen ‘online’ konden bezoeken. In Zutphen is er nu gemeenschappelijk besloten om alle ingeplande proeflesjes en kennismakingsactiviteiten op de middelbare scholen af te lasten. Het bij elkaar brengen van groep-8 leerlingen van zoveel verschillende basisscholen en in zulke grote getalen (we verwachten juist ook door het niet doorgaan van de open dagen erg veel inschrijvingen) vinden we gewoon te risicovol gezien de ontwikkelingen rondom het corona-virus.

Deze beslissing valt ons niet makkelijk. Het is ieder jaar weer een feest om de toekomstige brugklassers op onze open dagen en voor andere kennismakingsactiviteiten te mogen ontvangen. Voor de leerlingen uit klas-6/groep 8 was dat een mooie gelegenheid om de school even van binnen te zien en sfeer te proeven.

Wat natuurlijk nog wel kan is je aanmelden voor onze online Open Dag op zaterdag 6 februari!

 

Van 10:00 tot 12:00 uur zullen er voorlichtingen gegeven worden via Google Meet. Ook komt er een echte voorlichting van onze eigen leerlingen voor de toekomstige middelbare school leerlingen. Via de chat kunnen er dan ook vragen gesteld worden.